Artikelen
-
Partnerschapsbijeenkomst segment 3 en 4
Op 26 september zijn de gecontracteerde Jeugdhulpaanbieders van segment 3 en 4 uitgenodigd om door te praten over het (door)ontwikkelen van Partnerschap voor de segmenten 3 en 4.
-
Eigen Kracht-conferenties besparen tranen en euro’s
Het is een bekend probleem voor gemeenten: de vraag naar jeugdhulp stijgt, de wachtlijsten zijn lang en voor de meest kwetsbare gezinnen is er niet altijd geschikte hulp beschikbaar. Dat is slecht voor de inwoners en voor de gemeentelijke begroting. Een Eigen Kracht-plan, ook wel familiegroepsplan genoemd, kan uitkomst bieden. ‘Het scheelt tranen en euro’s’, vindt Angelo Beşikçi, regiomanager Gelderland en Overijssel bij Eigen Kracht Centrale.
-
FlexibiliseringsOverleg: samen komen we verder
Ben je als professional betrokken bij een jongere met meervoudige en complexe problemen? Maar loop je vast bij de uitvoering van het hulpverleningsplan? Zet dan een stap richting het FlexibiliseringsOverleg (FO), een initiatief van de jeugdhulpregio Noord Veluwe. Samen komen we verder.
-
Jeugdbeschermingstafel Noord Veluwe
Heeft u als hulpverlener te maken met een gezinssituatie die onveilig lijkt? Is vrijwillige hulp misschien niet genoeg? Of denkt u dat een kinderbeschermingsmaatregel nodig is? Bij ernstige zorgen over de veiligheid en ontwikkeling van een jeugdige kan de Jeugdbeschermingstafel bijeen worden geroepen. Om gezamenlijk in gesprek te gaan over de groei en veiligheid van het kind en afspraken te maken in het belang van de jeugdige.
-
Expertisepoule Toekomsttuin Noord Veluwe
In de jeugdhulpregio Noord Veluwe is een expertisepoule opgericht. Hierin bundelen professionals van lokale/wijkteams en Veilig Thuis, jeugdbescherming en de vrouwenopvang hun expertise. Om gezinnen waarin sprake is van een ontwikkelingsbedreiging of onveiligheid door geweld in afhankelijkheidsrelaties op basis van een gedegen analyse goed te kunnen helpen.
-
Regionaal Expertteam: voor complexe jeugdhulpvragen
Ben je als professional op zoek naar een oplossing voor een jongere met meervoudige en complexe problemen? En dreigt de situatie vast te lopen of is dat misschien zelfs al het geval? Het Regionaal Expertteam Noord Veluwe (RET) biedt de helpende hand.
-
Jeugdhulpregio Noord Veluwe is voldoende robuust
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de jeugdhulpregio Noord Veluwe bestempeld als 'robuuste regio'. Dit is het resultaat van een uitgebreide zelfscan. Wat betekent dit?
-
KPI's in de jeugdhulp: via meten naar verbeteren
De jeugdhulpregio Noord Veluwe zet Key Performance Indicators (KPI’s) in voor monitoring en verbetering van de jeugdhulp. Hoe selecteren we deze KPI’s, wat is ons doel ermee en waarop moeten we letten bij het gebruik ervan?
-
Sneller inzicht met de Beschikbaarheidswijzer
Om passende hulp met bijbehorende wachttijden voortaan snel en eenvoudig inzichtelijk te hebben voor verwijzers is Jeugdhulpregio Noord-Veluwe gestart met werken met de Beschikbaarheidswijzer.
-
Verleningsbesluiten direct en indirecte tijd
29 april 2022In de inkoopstukken stond een opmerking over de verdeling directe en indirecte tijd voor de nieuwe contracten vanaf 1 april 2022. Blijkbaar roept deze tekst verwarring op en verschilt de interpretatie van de wijze waarop dit in de praktijk werkt. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.